86

Kantoor en keet

JORDY VAN DEN BERG | ONTWERPLEIDER/WERKVOORBEREIDER

Mijn werk bestaat op dit moment uit twee onderdelen die op elkaar aansluiten: ontwerpleider en werkvoorbereider.

‘Het is acht jaar geleden dat ik begon als calculator bij A.Hak, maar inmiddels ben ik “naar buiten toe”, zoals dat zo mooi heet. Dat betekent voor mij: het werk voorbereiden, op het project zitten, de planning en financiën bewaken en de nodige (kwaliteits)administratie bijhouden. En natuurlijk het contact met de klant onderhouden! Als calculator berekende ik wat het zou moeten kosten om de leidingen aan te leggen, nu zorg ik er samen met het gehele projectteam voor dat de leidingen er daadwerkelijk komen.

Twee onderdelen

Mijn werk bestaat op dit moment uit twee onderdelen die op elkaar aansluiten: ontwerpleider en werkvoorbereider. Als ontwerpleider zorg je dat alles is geregeld voordat we aan de aanleg beginnen. Ik bestel de juiste materialen, regel de vergunningen, zorg ervoor dat er vooronderzoek wordt gedaan en een definitief ontwerp wordt opgesteld dat voldoet aan de eisen. Stel dat er op het traject een spoorweg gekruist wordt, dan moet ik bij ProRail een vergunning aanvragen en zorgen dat het ontwerp voldoet aan hun richtlijnen, het zogenaamde Witte Boekje.

Als werkvoorbereider regel ik van alles wanneer het project daadwerkelijk loopt. Dan ben ik in de keet bij de mannen. Ik zorg dat alle administratie juist wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld voor kwaliteitsregistraties. Ook maak ik de planning en zorg ik dat het materiaal op het juiste moment op de juiste plek is. Een project gaat nooit precies zoals je verwacht en geen project is hetzelfde. Dat maakt het ook zo leuk.    

Ruimte voor extra projecten

Wat ik zo fijn vind aan mijn werk bij A.Hak is de vrijheid. Ik word nogal eens benaderd door recruiters die in deze tijd de gekste kansen aanbieden. Ik doe het niet. Bij A.Hak kan ik groeien, ik werk met fijne mensen en ik ken de weg. En ik mag zelf bepalen hoe laat ik begin of eindig. Mijn leidinggevende controleert me daar niet op, want die weet dat ik er tot laat zit als het nodig is en dat ik altijd op tijd lever. Het is het resultaat dat telt. Daarom blijf ik hier.    

‘De vrijheid zorgt er ook voor dat ik ruimte heb voor mooie, extra projecten. Ik ben betrokken bij de Hakathon, waarmee we in powersessies allerlei manieren vinden om efficiënter samen te werken, en zo kosten te besparen en de kwaliteit te verbeteren. Daarnaast zit ik in het bestuur van Young A.Hak, een team van en voor jonge collega’s.

Meedenken voor Gasunie

Met Young A.Hak organiseren we allerlei evenementen rond persoonlijke ontwikkeling, netwerken en strategie. Ik leer daar veel van, daarom wilde ik het doen. Tot slot zit ik in de projectgroep rond VIA, het eerste raamcontract van Gasunie waarin de voorbereidingsfase volledig wordt uitbesteed aan een aannemer. Ik mocht meedenken over de manier waarop A.Hak daar invulling aan geeft.’

Hoe ik de toekomst voor me zie? Misschien groei ik wel door naar projectleider. Eerst wilde ik dat niet, want het brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Nu denk ik: wie weet. Het komt, zoals het komt. Wel weet ik zeker dat je bij A.Hak moet zijn als je iets wilt.

We hebben momenteel 86 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures