84

Gasleidingen

Wij verruilen aardgas voor elektriciteit, warmte, biogas en waterstof. Elders op de wereld is gas voorlopig nog een duurzamer alternatief. Maar ook in Europa is de rol van aardgas nog lang niet uitgespeeld. en verwachten we toename van het gebruik van groener gas en waterstof.

Aardgas heeft ons veel gebracht. Toen Nederland in de jaren zestig van de vorige eeuw massaal overstapte op Gronings aardgas was dat goed nieuws voor de economie en het milieu. Aardgas was namelijk een stuk schoner dan olie of steenkool.

Je kunt de ontwikkelingen van zo’n vijftig tot zestig jaar geleden dan ook gerust een energietransitie noemen. A.Hak was daar toen al bij. Een aanzienlijk deel van de gasinfrastructuur in ons land is door ons aangelegd. Die ervaring is voor ons van onschatbare waarde. Ook nu we in Nederland meer warmteleidingen, hoogspanningskabels, biogasleidingen en straks wellicht waterstofleidingen aanleggen.

Internationale speler

Op het internationale speelveld is dat een heel ander verhaal. De transitie van olie en kolen naar aardgas, die wij al lang achter de rug hebben, moet in andere landen nog plaatsvinden. De rol van aardgas is elders dus nog niet uitgespeeld - en dan hebben we het zeker niet over ontwikkelingslanden.

A.Hak werkt momenteel in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Albanië aan de aanleg van grote gastransportleidingen. En in Israël hebben we tot twee keer toe een aanlandig van een gasleiding uit de Middellandse Zee gerealiseerd door middel van de Direct-Pipe boortechniek. Opdrachten waarmee we onze uitstekende reputatie in het buitenland verder versterken.

Bekijk de filmbeelden

 

Meer specialismen

We hebben momenteel 84 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures