42
  • Plaats Alkmaar
  • Datum 20/04/2016

Warmtenet Alkmaar

Om de mogelijkheden voor verduurzaming van de energievoorziening beter te benutten, breiden gemeenten, woningcorporaties en afval- en energiebedrijf HVC het Warmtenet Alkmaar verder uit.

In Alkmaar, Broek op Langedijk, Heerhugowaard en Heiloo kunnen consumenten en bedrijven profiteren van de uitbreiding van het warmtenet. In februari 2016 is begonnen met de eerste fase van de uitbreiding, het doortrekken van het warmtenet vanuit het Alkmaarse buurtschap De Nollen naar de nieuwbouwwijk Vroonermeer. A.Hak legde hiervoor de transportleiding met een diameter van 12” aan.

DIVERSE BORINGEN

Onderweg kwamen we een aantal  obstakels tegen die gekruist zijn door middel van boringen. Bijvoorbeeld de spoorlijn Alkmaar-Den Helder die tussen De Nollen en het Vroonermeer is gekruist met een gesloten-frontboring. Deze boring legde de verbinding tussen het bestaande deel van het net en de aftakking die naar Broek op Langedijk en Heerhugowaard zal leiden.

BROEDSEIZOEN

Ook het Zwijnsmeertje, een klein meer met zowel natuurwaarde als recreatiebestemming, is door middel van een boring gekruist. Om het broedseizoen van de vogels niet te verstoren hebben we hier haast gemaakt door de boring tegelijkertijd van twee kanten uit te voeren. Zo kon bijna een kilometer van het tracé in een kleine acht weken worden aangelegd. Een wapenfeit waar hoofduitvoerder Ron Glas terecht trots op is.

 

10.000

Tienduizend woningen en bedrijven worden aangesloten op het Warmtenet Alkmaar.

14.000

De CO2-uitstoot reductie staat gelijk aan 14.000 autokilometers die NIET gereden worden.

We hebben momenteel 42 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures