86

SlimNet is echt slimmer

Eind september is het grote renovatietraject voor 4.000 woningen van Stadsverwarming Purmerend (SVP) officieel opgeleverd. De woningen zijn aangesloten op het innovatieve kunststof leidingsysteem SlimNet.

Stadsverwarming Purmerend, A.Hak Infranet en Thermaflex waren tijdens de officiële afsluiting van het project op 22 september 2015 trots op hun gezamenlijke prestatie. SlimNet behaalt met minder leidingen en kleinere diameters hogere rendementen. Voor SVP levert dat aanzienlijke verbeteringen op. Het warmteverlies daalde met 39.000 GJ, wat neerkomt op het gemiddelde jaarverbruik van 1.400 woningen. Ook het waterverlies nam fors af, met 17.000 m3 per jaar, net zoveel als de inhoud van bijna 7 zwembaden van Olympische afmetingen. Het aantal ongeplande netreparaties is nu al met 84% afgenomen.

Het oude, stalen leidingnetwerk van SVP was gevoelig voor de hoge grondwaterstand in het gebied. Kunststof leidingen zijn daar veel beter tegen bestand. Het vervangen van de leidingen voor 4.000 woningen verliep soepel. ‘De planning was om wekelijks bij circa 40 woningen de warmteaansluiting te vervangen’, zegt Paul Baars van A.Hak Infranet. ‘Maar al vrij snel zaten we op pieken van 55 woningen per week. Een bewijs dat de strakke planning in combinatie met het grotendeels geprefabriceerde leidingnetwerk geweldig werkte.’

We hebben momenteel 86 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures