105

Koude buigtechniek goedgekeurd

Na vele maanden onderzoeken en toetsing van de NEN normen is A.Hak erin geslaagd om voor het aardewarmteproject Trias in het Westland leidingdelen koud te mogen buigen. De techniek voldoet aan de NEN norm en is door KIWA gevalideerd.

In 24 uur van bestellen tot afleveren en zo op het werk de grond in.

Na vele maanden onderzoeken en toetsing van de NEN normen is A.Hak erin geslaagd om voor het aardewarmteproject Trias in het Westland leidingdelen koud te mogen buigen. Het proces om te voldoen aan de NEN norm is door de KIWA gevalideerd.

Tijdens een presentatiedag waarbij A.Hak klanten zoals Vattenfall en Eneco heeft uitgenodigd op onze locatie in Veendam, laten we zien hoe de stadsverwarmingsleidingen uitgevoerd in Staal/pur/PE koud gebogen kunnen worden.

Op de foto’s betreft dit een pijp van 12” gebogen in 22 graden. Leidingdelen die koud gebogen kunnen worden zitten in de range van 4” tot 18”, en kunnen gebogen worden tot 23 graden.

Voor onze opdracht, het tweede tracé van het aardwarmteproject Trias in het Westland gaan daar waar toepasbaar bochten op deze manier gebogen worden. Het project wordt uitgevoerd in een bouwteamsamenstelling. In een bouwteam worden kennis, ervaring, techniek en creativiteit samen gebracht om zo van ontwerp tot realisatiefase te komen. Een bouwteam zorgt voor een efficiënte manier van werken, maar ook voor kostbesparing. Zo wordt door toepassing van  thermisch voorspannen veel bochten uitgespaard (en laswerk en isolatie werkzaamheden)  waardoor er minder ruimte nodig is om het hele buizennetwerk aan te leggen.

Tijdbesparing en planning op projecten is waar het echt om draait, zeker bij onverwachte zaken. In plaats van 12 weken wachten tot de gebogen buizen op het werk aan komen is het door het toepassen van het koud buigen proces vandaag bestellen en in 24 uur wordt de gebogen buis in Nederland op het werk afgeleverd. Hierdoor ontstaat er op het project weinig tot geen vertraging op  de uit te voeren werkzaamheden.

We hebben momenteel 105 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures