86

Olifanten bezoeken project Gabon

In opdracht van Shell heeft A.Hak twee 22” exportleidingen geïnstalleerd in Gabon. De nieuwe olieleidingen lopen van de Gamba Terminal naar een Pipeline End Manifold (PLEM) voor de kust van het Afrikaanse land.De projectlocatie kreeg bezoek van een kudde wilde olifanten.

Het werk maakt deel uit van het Gabon Sealine Replacement Project, een project dat belangrijk is voor de economische ontwikkeling van de regio omdat het de energie-export van Gabon makkelijker maakt. A.Hak verving een bestaande 30”exportleiding door een gesloten systeem van twee 22” pijpleidingen met zogenaamde pigging faciliteiten. Hierdoor kan de leiding veel makkelijker geïnspecteerd worden.

De projectlocatie bevond zich ongeveer 600 kilometer van de bewoonde wereld en was alleen toegankelijk door de lucht en over het water. Hier is bij de voorbereiding van het project rekening mee gehouden. Er zijn bijvoorbeeld extra revisiesets meegenomen om te voorkomen dat er vertraging zou ontstaan door een gebrek aan voorraad.

Op de afgelegen locatie had het projectteam ook te maken met wilde dieren. Foto’s van koeien of schapen die nieuwsgierig toekijken wanneer we een pijpleiding aanleggen, zijn we inmiddels wel gewend, maar in Gabon kreeg ons team bezoek van wilde olifanten! Op onderstaand filmpje is te zien hoe de kudde olifanten zich weinig aantrekt van de nieuwe leidingen.

Olifanten!

We hebben momenteel 86 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures