85

MAXHAK bouwt CS Embsen

A.Hak Leidingbouw vormde met Max Streicher een ‘Gemeinsames Unternehmen’ ofwel een joint venture, zoals dat in goed Nederlands heet. Onder de naam MAXHAK bouwden ze een nieuw compressorstation in het Duitse Embsen.

Opdrachtgever voor het project in het Duitse plaatsje Embsen bij Bremen was Gasunie. MAXHAK bouwde een compressorstation en een meet- en regelstation om de druk van het aardgas van het landelijke transportnet, die maximaal zo’n 100 bar bedraagt, te verlagen tot de gewenste druk van het regionale of lokale gasnet. 

Goede bekende

‘Begin vorig jaar hebben wij de opdracht gekregen van Gasunie’, vertelt constructiemanager Gert Bonder van A.Hak Leidingbouw. ‘Eind maart zijn wij met de voorbereidingen begonnen, zoals het maken van de werkplannen, het plaatsen van de werkketen, het contracteren van de onderaannemers en het doornemen van de detailengineering.’ Partner Max Streicher kent de Duitse procedures en specificaties goed en bouwde al eerder verschillende compressorstations. A.Hak Leidingbouw is eveneens zeer ervaren op dit gebied en bovendien een goede bekende van opdrachtgever Gasunie.

Op schema

De werkzaamheden liggen volgens Bonder op schema. ‘Voor de winter hebben wij de civiele bouwwerkzaamheden afgerond. Het compressorstation, evenals de bedienings- en ict-gebouwen, waren gereed, zodat we in december de compressoren konden plaatsen en het ondergrondse leidingwerk kon worden aangelegd. In het voorjaar starten wij met de elektro- en instrumentatiewerkzaamheden, zodat Gasunie het nieuwe station in oktober in gebruik kan nemen.’

 

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures