105

Teamprestatie in Friesland

Een team van verschillende A.Hak-bedrijven heeft voor Liander twee nieuwe 20kV middenspanningsverbindingen tussen Herbayum en Sexbierum aangelegd. A.Hak Infranet coördineerde het werk.

De glastuinbouw in het gebied tussen Herbayum en Sexbierum wil in de toekomst graag uitbreiden en heeft daarvoor uiteraard voldoende energie nodig. Daarnaast wil opdrachtgever Liander met de nieuwe verbinding de leveringszekerheid voor Sexbierum garanderen.

Zorg voor landbouwgrond

‘Wij zijn in week 25 gestart met het project’, aldus hoofduitvoerder Jelke van Minnen van A.Hak Infranet regio Noord-Oost. ‘Een groot deel van de verbinding moesten wij aanleggen op landbouwgronden. De opdrachtgever eiste dan ook extra veel aandacht en zorg voor de uitvoering en de afwerking. Onze uitvoerder Theo van der Heide spreekt niet alleen de taal van de agrariërs in het gebied, maar heeft ook veel verstand van cultuurtechnisch werk. Door veelvuldig overleg met de betrokken landeigenaren hebben wij het project nog voor de bouwvak op tijd en binnen budget op kunnen leveren.’

Samen met collega-bedrijven

Van Minnen benadrukt dat de goede samenwerking tussen A.Hak Drillcon, A.Hak Electron en A.Hak Infranet regio Noord-Oost een belangrijke reden is geweest voor de succesvolle oplevering van de nieuwe middenspanningsverbinding. ‘Drillcon heeft ruim tien horizontaal gestuurde boringen op het tracé uitgevoerd, terwijl Electron de 20kV verbinding heeft aangelegd. Wij hebben als hoofdaannemer het hele project gecoördineerd.’

‘Als team geslaagd’

Opdrachtgever Liander heeft bewust gekozen voor de aanleg van twee 20kV verbindingen om de leveringszekerheid te allen tijde te garanderen. Mocht de ene verbinding in het geval van een calamiteit uitvallen, kan er altijd een beroep worden gedaan op de tweede verbinding. ‘Net als voor A.Hak is het voor Liander essentieel om een goed product te leveren’, vertelt Atiqullah Abdul, projectmanager bij Liander. ‘Door de uitstekende samenwerking met A.Hak Drillcon en A.Hak Electron en de uitgebreide aandacht voor het overleg met de landeigenaren zijn wij daar als team volledig in geslaagd.

We hebben momenteel 105 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures