86

A.Hak op het strand

De zomer van 2012 wil nog niet echt doorzetten, maar A.Hak Infranet regio West heeft in maart en april al wat stranddagen gehad. In Scheveningen werden ten behoeve van een toekomstig gaswinningplatform voor de kust voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een hoogspanningskabel.

 

GDF Suez E&P Nederland B.V. gaat een 13,6 kilometer lange hoogspanningskabel aanleggen van Scheveningen naar een toekomstig offshore gaswinningplatform. Beginpunt voor de kabel is het zogenaamde Calvé-riool aan de Houtrustweg in de Zuid-Hollandse badplaats. Het riool dat in 1934 is aangelegd, is inmiddels buiten gebruik maar kon voor dit doel worden hergebruikt. Op het strand was een doorvoerpunt gepland van het Calvé-riool naar de schuivenschacht aan de Houtrustweg. Daar komt in de toekomst de aansluiting met de hoogspannings-landkabel.

A.Hak Infranet regio West is ingeschakeld voor het grondwerk, het plaatsen van de damwanden en  de installatie van een mantelbuis. Deze mantelbuis is nodig om de hoogspanningskabel straks vanaf het doorvoerpunt door het riool naar het aansluitpunt onder de Houtrustweg te kunnen trekken.Tijdens het werk kwamen de mensen van A.Hak Infranet voor een verrassing te staan. De rioolbuis bleek niet van beton, maar van staal te zijn. Dit vergde een ander plan van aanpak. Met hulp van een ‘minirig’, een kleine boorinstallatie van A.Hak Drillcon, en een lier van A.Hak Electron kon de mantelbuis toch getrokken worden.

We hebben momenteel 86 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures