85

Rijnmond weer op spanning

Door aanzienlijke investeringen in geavanceerd materieel en de kennis en expertise van de medewerkers doen steeds meer toonaangevende opdrachtgevers een beroep op A.Hak Electron. Dat resulteerde in 2013 in een toenemend aantal opdrachten door het hele land.

 

In de regio Rijnmond werd meerdere keren een beroep gedaan op A.Hak Electron. Bijvoorbeeld ‘op’ Rotterdam-Zuid , dat de afgelopen jaren als gevolg van netwerkproblemen regelmatig met flinke stroomstoringen te kampen had. Opdrachtgever Stedin besloot daarom tot de aanleg van een aantal nieuwe verbindingen.  In november 2013 startte het werk aan een nieuwe 25kV verbinding onder de Waalhaven. De hoogspanningskabels gaan in twee tracés van het hoogspanningstation aan de Waalhavenweg naar het station aan de Waalhaven Oostzijde, een afstand van circa 4,5 km. De medewerkers van A.Hak Electron leggen één kabel door tot onder de Waalhaven Noordzijde om de voeding van Rotterdam-Zuid bij eventuele calamiteiten over te kunnen nemen.

23kV circuits

Het tweede gedeelte van de opdracht bestaat uit de aanleg van twee 23kV circuits tussen het tijdelijke 23kV station bij het hoogspanningsstation aan de Waalhavenweg naar het toekomstige boosterstation aan de Groene Kruisweg in Rotterdam. Het boosterstation is nodig voor de aanleg van het warmtenet in Rotterdam-Zuid, waardoor bewoners en bedrijven gebruik kunnen maken van de restwarmte van de industrie in de Botlek.

Boringen

A.Hak Drillcon voert vier horizontaal gestuurde boringen uit. Secuur werk, want er liggen ter plekke al heel veel kabels en leidingen in de grond, de tijdsdruk is hoog en de wet- en regelgeving in het drukbezette havengebied is streng en complex. De oplevering vindt plaats in februari 2014.

Verbreding A15

Elders in het Rijnmondgebied maakt de toekomstige verbreding van de Rijksweg A15 het vervangen van 10kV, 25kV en 150kV verbindingen noodzakelijk. Ook hier is Stedin de verantwoordelijke opdrachtgever. A.Hak Electron vervangt de bestaande verbindingen tussen hoogspanningstation Hoogvliet, de leidingenstrook aan de Vondelingenweg en hoogspanningsstation Oudeland. A.Hak Electron levert niet alleen de benodigde kabels, maar zorgt ook voor de aanleg en de stationswerkzaamheden, inclusief schakelplannen.

Kabelmeetwagen

Daarnaast voert het bedrijf verschillende hoogspanningstests uit, waarvoor onder meer gebruik wordt gemaakt van de eigen kabelmeetwagen die beschikt over de nieuwste technieken en apparatuur. Ook A.Hak Drillcon levert een essentiële bijdrage door de uitvoering van verschillende complexe HDD-boringen tot wel 55 meter diep. Het project moet in augustus 2014 gereed zijn.

 

 

 

 

We hebben momenteel 85 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures