38

(ex-)Stagiairs vertellen:

NIELS HENDRIKS

OPLEIDING LAND EN WATER MANAGEMENT
ONDERWIJSINSTELLING VAN HALL LARENSTEIN
STAGE GELOPEN BIJ A.HAK ELECTRON
STAGEBEGELEIDER PETER BARENDREGT

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN?
John-Paul en ik waren op zoek naar een afstudeerstage. We hebben online gezocht naar mogelijkheden in Geografische Informatiesystemen (GIS). Helaas konden we niks passend vinden en zijn we verder gaan zoeken. John-Paul kwam uiteindelijk met A.Hak. Hij kende het bedrijf al vanuit zijn vorige stage. Online kwamen we ook een vacature tegen voor een afstudeerstage. We hebben hierop gereageerd en de procedure ging snel: binnen een week was alles geregeld!

Ons kennismakingsgesprek was met Business Development Manager Peter Barendregt, hij heeft ons ook de gehele stageperiode begeleid.

 

'Als ik kijk naar mijn persoonlijke kwaliteiten, dan ben ik pro-actiever geworden en heb ik geleerd om sneller te schakelen.'

 

HOE ZOU JE JOUW STAGEPERIODE OMSCHRIJVEN?
Allereerst vond ik mijn stageperiode bij A.Hak leerzaam. Bij ons op school werd er niet specifiek ingegaan op kabels en leidingen, dus dat was voor ons ook nieuw. Verder heb ik de sfeer binnen het bedrijf ervaren als relaxt. Ik heb met veel plezier gewerkt aan onze opdracht en ik vond het interessant om bezig te zijn met iets nieuws, iets innovatiefs. We hebben ons namelijk verdiept in de grondverdringende techniek.

 

WAT HEB JE GELEERD VAN JE STAGE BIJ A.HAK? 
Inhoudelijk ben ik meer te weten gekomen op het gebied van kabels en leidingen en dan met name de grondverdringende techniek. Als ik kijk naar mijn persoonlijke kwaliteiten, dan ben ik pro-actiever geworden en heb ik geleerd om sneller te schakelen.

 

WAT VOOR INVLOED HEEFT CORONA GEHAD OP JOUW STAGEPERIODE?
De eerste weken hebben we voornamelijk op kantoor gewerkt en waren we ook een aantal dagen op school. Het was wel even omschakelen toen dat door de strengere maatregelen kwam te vervallen en we allemaal vanuit huis moesten werken. In het begin was het dan ook even zoeken naar een goede aanpak, maar al snel had ik hierin mijn weg gevonden en ging het allemaal vanzelf. We hielden contact met elkaar via Teams en ik kon zelfstandig aan het werk.

John-Paul en ik hadden nog wel graag met opdrachtgevers om tafel willen zitten en meer projectlocaties willen bezoeken, maar dat is door corona helaas niet meer gelukt. Erg jammer, want het zou een mooie toevoeging zijn geweest aan ons onderzoek. We hebben nog wel een telefonisch interview gedaan, maar je merkt toch dat het lastiger is dan wanneer je een interview face to face zou doen.

 

WAT VOND JE VAN DE BEGELEIDING TIJDENS JOUW STAGEPERIODE?
Ik ben erg positief over de begeleiding tijdens mijn stageperiode. Ik heb eerder stagegelopen en dat was niet zo goed bevallen als mijn stageperiode bij A.Hak. Met Peter hadden we wekelijks – op een vaste dag – een contactmoment. Mocht het zo zijn dat we hem eerder nodig hadden, dan was hij ook altijd bereikbaar. We konden altijd bij Peter terecht. Hij is erg betrokken en behulpzaam.

 

WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Collega’s waarmee ik heb samengewerkt zijn erg open en dat maakt dat de sfeer relaxt en informeel is. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Ik denk dat ik straks meer een indruk ga krijgen van het bedrijf en alle collega’s, omdat ik tijdens mijn stageperiode specifiek bezig ben geweest met een opdracht vanuit school en daardoor ook niet iedereen heb gesproken.

 

A.HAK HEEFT JE EEN CONTRACT AANGEBODEN! HAD JE DIT VERWACHT?
Tijdens ons eerste gesprek met Peter gaf hij al aan dat A.Hak nog steeds op zoek is naar nieuwe collega’s. Op dat moment denk je dan ook meteen van “Oh, het zou wel leuk zijn als..”, maar ik heb er daarna eigenlijk niet meer aan gedacht.

Tegen het einde van de stageperiode ben je alleen maar bezig en gefocust op het afstuderen, de presentatie en de scriptie. Natuurlijk heb ik wel eens gedacht van “Nou, ik zit hier op mijn plek, ik vind het leuk en het bedrijf bevalt mij goed”, maar ik heb er verder niet veel aandacht aan besteed omdat we druk bezig waren met ons scriptie. Des te leuker was het daarom ook toen Peter belde met de vraag of ik het leuk zou vinden om na de stage bij A.Hak te blijven werken!

 

We hebben momenteel 38 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures