• Noodhulp bij aardbeving

Noodhulp bij aardbeving

4 juni 2019

Zaterdag 1 juni werd het zuidoosten van Albanië opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Zo’n zestig huizen raakten beschadigd en er waren vier gewonden onder de lokale bevolking. De beving vond plaats bij het plaatsje Floq, vlakbij de locatie waar A.Hak met joint-venturepartner Spiecapag werkt aan de Transadriatic Pipeline (TAP).

De TAP-projectleiding kwam direct in actie om hulp te verlenen. Kort na de beving werden 180 lunchpakketten en een voorraad drinkwater bezorgd. Ook voor de avond en de volgende morgen werden maaltijdpakketten verstrekt. Voor de nacht waren er dekens, kussens en handdoeken en ook aan chemische toiletten werd gedacht.

Hoewel de beving werd gevolgd door een aantal flinke naschokken lijkt de werklocatie van het TAP-team niet in gevaar te zijn. Het feit dat de teamleden daar verblijven in lichte, tijdelijke woonaccommodaties, die eerder meebewegen dan beschadigd raken, heeft ervoor gezorgd dat er in het kamp geen schade was.

De teamleden zijn blij dat ze de geschrokken bevolking hebben kunnen helpen. Het project wordt sowieso gekenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid. Er zijn veel arbeidsplaatsen voor mensen uit de omgeving. 

 • nieuws

  Gouden las warmtenet Dordrecht Gouden las warmtenet Dordrecht

  Gouden las warmtenet Dordrecht

  Donderdag 28 maart heetten wij wethouder Rik van der Linden welkom in de bouwput van A.Hak voor het bezegelen van de gouden las in de ‘groene ringweg’, een belangrijk onderdeel van het warmtenet in Dordrecht.

 • nieuws

  Succesvolle eerste helft aanlanding Succesvolle eerste helft aanlanding

  Succesvolle eerste helft aanlanding

  Terwijl Nederland Koningsdag vierde, was het ook op onze projectlocatie in Israël feest. De eerste helft van een Direct-Pipe boring ten behoeve van de aanlanding van een gasleiding werd succesvol afgerond.

 • nieuws

  Leidingaanleg in Frankrijk Leidingaanleg in Frankrijk

  Leidingaanleg in Frankrijk

  GRTgaz is al jarenlang een gewaardeerde Franse opdrachtgever van A.Hak. Twee recente projecten, Arc de Dierrey en Val de Saône, zijn op indrukwekkende wijze in beeld gebracht.

 • projecten

  Noord-Zuid Route Noord-Zuid Route

  Noord-Zuid Route

  Bij de aanleg van de Noord-Zuid Route voor Gasunie legden wij vele kilometers transportleiding aan en werkten we aan meerdere compressorstations.