• A.Hak investeert in haspelwagen
 • A.Hak investeert in haspelwagen

A.Hak investeert in haspelwagen

1 april 2019

 

A.Hak Electron, onze specialist in aanleg van ondergrondse midden- en hoogspanningskabels, laat trots de eerste foto’s zien van de nieuwe haspelwagen. Een robuust stuk materieel waarmee A.Hak kabelhaspels tot een totaal gewicht van 30 ton kan verwerken.

Kabelhaspels worden steeds breder. Een groot pluspunt van deze wagen is dat hij in breedte verstelbaar is en dus ook de bredere haspels aankan. Omdat de wagen is uitgevoerd voor snelverkeer, kan hij wel gewoon achter een vrachtwagen en over de weg getransporteerd worden. Mits de breedte van de haspel dat toelaat.

Hulp van een kraan voor het laden en lossen van de haspels is niet nodig vanwege de zelfladende functie. Verder heeft de wagen aandrijving op de geladen haspel. Kabels kunnen dus op- en afgewikkeld worden.

 • nieuws

  Koninklijk bezoek voor Team Humber Koninklijk bezoek voor Team Humber

  Koninklijk bezoek voor Team Humber

  Het River Humber Gas Pipeline Replacement Project kreeg deze week hoog bezoek van de Britse prinses Anne. Zij gaf met haar bezoek koninklijke goedkeuring aan dit complexe project dat van groot belang is voor haar land.

 • nieuws

  De camera draait bij het Humber project De camera draait bij het Humber project

  De camera draait bij het Humber project

  De vervanging van de gasleiding onder de rivier de Humber in Engeland trekt de aandacht van cameraploegen, onder andere van de BBC.

 • projecten

  Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe

  Elbeduker: tunnelproject onder de Elbe

  A.Hak Drillcon legde nieuwe gastransportleidingen aan onder de Elbe en boorde daarvoor een tunnel van ruim 1.500 meter lengte door middel van microtunnelling.

 • projecten

  Gasopslag Bergermeer Gasopslag Bergermeer

  Gasopslag Bergermeer

  De grootste ondergrondse gasopslag in West-Europa is door ons voorzien van acht transportleidingen, van en naar de opslag. Samen zijn ze 37,5 km lang.