• Gouden las warmtenet Dordrecht

Gouden las warmtenet Dordrecht

28 maart 2019

 

De groene ringweg, onderdeel van het warmtenet Dordrecht, is sinds 28 maart helemaal rond dankzij de laatste – zogenaamde ‘gouden’ - las. De ‘gouden las’ is bijzonder omdat deze niet aan de binnenzijde wordt gecontroleerd. Precies daarom vraagt het aanbrengen ervan om nog meer aandacht en precisie dan anders.

De ‘gouden las’ werd op 28 maart symbolisch bezegeld door wethouder Rik van der Linden in een bouiwput van A.Hak . Met de ondergrondse warmtering kan het warmtenet Dordrecht verder groeien. Wethouder Rik van der Linden noemt het een nieuwe mijlpaal voor Dordrecht bij het verduurzamen van de stad. ‘Onze gemeente loopt voorop met de aanleg van een warmtenet in stedelijk gebied. Daar zijn we heel trots op.’

Het warmtenet is ruim 22 kilometer lang en aangelegd in circa zes jaar tijd. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC, bedankt alle partijen die hieraan hebben meegewerkt. ‘Niet alleen de mensen die het hoofdnet binnen hebben bedacht, maar vooral ook de mensen die buiten de warmteleidingen hebben aangelegd. Het is een pittige klus, soms in moeilijke omstandigheden. Daar heb ik veel waardering voor.’

In Dordrecht zijn nu ca. 4.700 woningequivalenten aangesloten op het warmtenet. Eind 2019 zullen dat er ongeveer 6.000 zijn. Ten Elshof: ‘Daarmee wordt er 6.000 ton CO2 minder uitgestoten. Dat is te vergelijken met de CO2 reductie van ruim 35.000 zonnepanelen.’

 • nieuws

  Succesvolle eerste helft aanlanding Succesvolle eerste helft aanlanding

  Succesvolle eerste helft aanlanding

  Terwijl Nederland Koningsdag vierde, was het ook op onze projectlocatie in Israël feest. De eerste helft van een Direct-Pipe boring ten behoeve van de aanlanding van een gasleiding werd succesvol afgerond.

 • nieuws

  Tweede aanlanding begint voor op schema Tweede aanlanding begint voor op schema

  Tweede aanlanding begint voor op schema

  Een dag eerder dan gepland zijn onze boorspecialisten begonnen aan de aanlanding van een pijpleiding die aardgas uit het Leviathan gasveld in de Middellandse Zee aan land gaat brengen. Bijzonderheid: we zetten de Direct-Pipe techniek in.

 • projecten

  Olieleiding Fier Albanië Olieleiding Fier Albanië

  Olieleiding Fier Albanië

  Een nieuwe olieleiding tussen Fier en Vlore (Albanië) was een project dat onder behulp van 18 HDD-boringen tot een goed einde kwam.

 • projecten

  Onshore leidingen Irak Onshore leidingen Irak

  Onshore leidingen Irak

  Wij speelden een belangrijke rol bij de aanleg van olieleidingen rondom de Fao-terminal in Irak. Hierdoor kwam de Irakese export weer op gang.