• Gouden las warmtenet Dordrecht

Gouden las warmtenet Dordrecht

28 maart 2019

 

De groene ringweg, onderdeel van het warmtenet Dordrecht, is sinds 28 maart helemaal rond dankzij de laatste – zogenaamde ‘gouden’ - las. De ‘gouden las’ is bijzonder omdat deze niet aan de binnenzijde wordt gecontroleerd. Precies daarom vraagt het aanbrengen ervan om nog meer aandacht en precisie dan anders.

De ‘gouden las’ werd op 28 maart symbolisch bezegeld door wethouder Rik van der Linden in een bouiwput van A.Hak . Met de ondergrondse warmtering kan het warmtenet Dordrecht verder groeien. Wethouder Rik van der Linden noemt het een nieuwe mijlpaal voor Dordrecht bij het verduurzamen van de stad. ‘Onze gemeente loopt voorop met de aanleg van een warmtenet in stedelijk gebied. Daar zijn we heel trots op.’

Het warmtenet is ruim 22 kilometer lang en aangelegd in circa zes jaar tijd. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC, bedankt alle partijen die hieraan hebben meegewerkt. ‘Niet alleen de mensen die het hoofdnet binnen hebben bedacht, maar vooral ook de mensen die buiten de warmteleidingen hebben aangelegd. Het is een pittige klus, soms in moeilijke omstandigheden. Daar heb ik veel waardering voor.’

In Dordrecht zijn nu ca. 4.700 woningequivalenten aangesloten op het warmtenet. Eind 2019 zullen dat er ongeveer 6.000 zijn. Ten Elshof: ‘Daarmee wordt er 6.000 ton CO2 minder uitgestoten. Dat is te vergelijken met de CO2 reductie van ruim 35.000 zonnepanelen.’

 • nieuws

  A.Hak zoekt talent A.Hak zoekt talent

  A.Hak zoekt talent

  Wij zijn A.Hak en we zoeken jou! Zorg samen met ons voor de veilige, betrouwbare en duurame beschikbaarheid van water en energie voor huishoudens en bedrijven.

 • nieuws

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016 Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  Winnaar ISTT No-Dig Award 2016

  A.Hak Leidingbouw wint ISTT No Dig Award 2016 in de categorie Renoveringsprojecten met het unieke pijp-in-pijp project voor NAM.

 • projecten

  Herstel drinkwaternet Herstel drinkwaternet

  Herstel drinkwaternet

  In Albanië hebben we in opdracht van de overheid drinkwaterleidingen gerenoveerd en vervangen, over een totale lengte van 56 km.

 • nieuws

  Privacyverklaring aangepast Privacyverklaring aangepast

  Privacyverklaring aangepast

  Met ingang van 1 april 2018 hanteert A.Hak een nieuwe Privacyverklaring die in overeenstemming is met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG/GDPR).