38

(ex-)Stagiairs vertellen:

ALLISHA THEUWIS

OPLEIDING HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
ONDERWIJSINSTELLING AVANS HOGESCHOOL
STAGE GELOPEN OP DE AFDELING HR
STAGEBEGELEIDER OTWIN DE WIT

 

HOE BEN JE BIJ A.HAK TERECHTGEKOMEN?
Begin dit jaar ben ik gaan rondkijken en was ik vooral benieuwd wat er zoal aan stagevacatures online stond. Ik kwam de vacature van A.Hak tegen en deze sprak mij direct aan. Ik kende het bedrijf nog niet en heb de vacature destijds ook even gelaten voor wat het was. Enkele weken later kwam ik een werkbus van A.Hak tegen en was daar die herkenning. Ik besloot de vacature er nogmaals bij te pakken en goed door te nemen en heb hierna direct gesolliciteerd.

Niet veel later kwam ik in contact met de afdeling Recruitment en hebben we een afspraak gemaakt. De procedure ging erg vlot: kort na het eerste gesprek volgde een tweede, waar ook mijn eventuele startdatum werd besproken.
De gesprekken waren prettig, waardoor alles snel goed voelde. We bespraken de verschillende opdrachten die ik eventueel zou kunnen oppakken. De opdracht die ik uiteindelijk heb uitgevoerd, was een opdracht die voor A.Hak op dat moment de hoogste prioriteit had. Ik vond het spannend, maar tegelijkertijd ook uitdagend en leuk dat ik een opdracht mocht uitvoeren waar ook écht behoefte aan was. Een stageperiode duurt normaal gesproken zes maanden. In deze zes maanden wordt er een onderzoek uitgevoerd, wat resulteert in een scriptie. Voor mijn opleiding was de inhoud van het afstudeerjaar aangepast, waardoor mijn stageperiode niet zes maar negen maanden duurde. Het grote verschil was voornamelijk dat ik na zes maanden van onderzoek overging naar de implementatiefase.


BESCHRIJF JOUW STAGEPERIODE IN 4 WOORDEN.
Als ik mijn stageperiode in vier woorden moest omschrijven, dan zou dat dynamisch, interessant, leuk en uitdagend zijn. Ook het Coronavirus maakte mijn stageperiode uitdagend, doordat eerder gemaakte deadlines gehaald moesten worden. Daarnaast veranderde er veel, zowel intern bij A.Hak als op school. Met mijn docenten, medestudenten en collega’s bij A.Hak werd via Teams gecommuniceerd en was er geen fysiek contact. Er waren ook veranderingen met betrekking tot de bezetting op de HR afdeling bij A.Hak. Dit had allemaal invloed op mijn onderzoek.

Naast mijn onderzoek werkte ik ook mee op de afdeling. Ik stond hier voor open, omdat ik van mening ben dat ik hierdoor nog meer werkervaring opdoe en de organisatie beter en sneller leer kennen. De afspraak was dat ik één dag in de week zou meewerken, uiteindelijk zijn dit meerdere dagen geworden. Vooral aan het einde van mijn afstudeerperiode merkte ik dat mijn voorkeur ging naar het meewerken in plaats van te werken aan het onderzoek. Meewerken vond ik simpelweg leuker. Hierdoor was het soms best een uitdaging om de deadlines te halen. Gelukkig werd ik er zo nu en dan door collega’s op gewezen om toch voor het onderzoek aan de slag te gaan.

 

‘Er hangt een prettige en informele sfeer, waardoor je ook makkelijk bij iemand binnenloopt’

 

WAT VOND JE VAN DE BEGELEIDING TIJDENS JOUW STAGEPERIODE?
Ik ben erg tevreden over de begeleiding tijdens mijn stage. Otwin en ik zaten geregeld samen om de voortgang te bespreken en daarnaast vond ik het erg fijn dat hij mij overal bij betrok. Op de afdeling HR werk je met persoonlijke en soms ook gevoelige informatie. Hij had er daarom ook voor kunnen kiezen om mij bij bepaalde zaken niet te betrekken, maar besloot juist om open en transparant te zijn. Ik kreeg overal inzicht in en had het gevoel dat hij alles met mij deelde. Voor mijn onderzoek des te beter, omdat juist die informatie – nu ook achteraf gezien – erg relevant was. Daarnaast kon ik altijd bij Otwin terecht.
Liep ik vast, dan gaf hij mij nieuwe inzichten en invalshoeken waardoor ik verder kon met het onderzoek.


WAT HEB JE GELEERD VAN JE STAGE BIJ A.HAK?
Naast de werkervaring die ik heb opgedaan, heb ik ook persoonlijke kwaliteiten kunnen ontwikkelen. Mijn communicatie-skills zijn verbeterd en ik heb geleerd om zelf meer het initiatief te nemen. Ook ben ik gaan inzien dat het werk twee kanten opgaat: we helpen elkaar en hebben elkaar nodig. Hierdoor ben ik mezelf ook niet meer als ‘last’ gaan zien. Verder heb ik geleerd om prioriteiten te stellen en ‘nee’ te zeggen als dat nodig is. Voorheen had ik daar veel moeite mee.


WAT IS JOUW INDRUK VAN A.HAK?
Wat er voor mij uitspringt is dat iedereen wil helpen en voor je klaar staat. Ik werkte mee op de afdeling, maar kreeg daar ook heel veel voor terug. Er hangt een prettige en informele sfeer, waardoor je ook makkelijk bij iemand binnenloopt. Collega’s zijn erg toegankelijk en dat werkt heel fijn.

Na het afronden van mijn stage, heb ik de kans gekregen om op basis van een flexibel contract te blijven werken. Daardoor leer ik het bedrijf steeds beter kennen. Ik ben intussen wel verder aan het solliciteren, maar vind het fijn dat ik een flexibel contract heb gekregen en dat ik hier meer werkervaring mag opdoen.

We hebben momenteel 38 vacatures online!

Bekijk ze allemaal. Misschien zit er wat leuks voor je tussen of voor iemand die jij kent.

Bekijk de vacatures