• Nieuwe directiestructuur en nieuwe CEO

Nieuwe directiestructuur en nieuwe CEO

20 juni 2017

Vanaf vandaag, dinsdag 20 juni 2017, heeft A.Hak een tweelaags bestuursmodel ingevoerd met een raad van commissarissen en een directie. CEO van de nieuwe directie is Iain Light. Marco en Mariska van Geenhuizen nemen samen met Régis Rivière zitting in de RvC. A.Hak blijft een familiebedrijf met als enige aandeelhouder de familie Van Geenhuizen.

Net als veel andere bedrijven in haar branche heeft A.Hak de afgelopen periode hinder ondervonden van verslechterde marktomstandigheden, met name in de olie- en gasindustrie. Dat leidde in 2015 tot een negatief resultaat. In 2016 heeft A.Hak sterk ingezet op organisatieontwikkeling. Mede door die inspanningen heeft het bedrijf in 2016 weer betere resultaten geboekt. Dit jaar presteert A.Hak tot nog toe volgens budget. Als die trend doorzet, dan resulteert dat voor 2017 in een verbetering van de winstcijfers.

Versnelling aanbrengen
‘Met de wijziging in de directiestructuur willen wij versnelling aanbrengen in die verbetering’, zeggen Marco en Mariska van Geenhuizen. ‘Wij werken sinds februari 2017 samen met Iain Light aan een langetermijnstrategie voor A.Hak. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij samen met zijn directie, onze medewerkers en het management van A.Hak de juiste stappen zal zetten in de verdere versterking van de organisatie.’

Nieuwe directie
Iain Light heeft zijn hele loopbaan gewerkt in de test-, inspectie- en certificatiebranche en is vanuit die ervaring zeer goed ingevoerd in de markten die A.Hak bedient. Tot eind 2015 werkte hij in Nederland als CEO van Applus RTD, een dienstverlenend bedrijf op het gebied van niet-destructief onderzoek, inspectie en certificatie, met name gericht op de pijpleidingbranche. Light komt uit het Verenigd Koninkrijk en vormt samen met CFO Remco Smit en CHRO Rob Bombeeck de directie.

Remco Smit heeft vijfentwintig jaar ervaring in financiële managementfuncties. Bij KLM was hij Holding Manager en CFO van de afdeling Engineering & Maintenance. Bij zijn volgende carrièrestap bleef hij werkzaam in een technische projectomgeving, als CFO van Fokker. Rob Bombeeck heeft jarenlange uitvoerende en strategische ervaring als HRM-directeur bij grote en middelgrote bedrijven en instellingen als de Koninklijke Luchtmacht, Philips en Applus RTD.

Links
Download hier het persbericht
Meer informatie over de RvC en de directie

 • nieuws

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Dronebeelden River Humber Gas Pipeline Replacement

  Bekijk het River Humber Gas Pipeline Replacement Project vanuit de lucht.

 • projecten

  Water voor Saoedi-Arabië Water voor Saoedi-Arabië

  Water voor Saoedi-Arabië

  In Saoedi-Arabië werken we aan de drinkwatervoorziening voor de hoofdstad, met een transportleiding dwars door de woestijn.

 • nieuws

  Verbreding A6 Almere Verbreding A6 Almere

  Verbreding A6 Almere

  Het verleggen van kabels en leidingen voor de verbreding van de A6 bij Almere vergde van de vele betrokken partijen uitstekende samenwerking.

 • projecten

  Noord-Zuid Route Noord-Zuid Route

  Noord-Zuid Route

  Bij de aanleg van de Noord-Zuid Route voor Gasunie legden wij vele kilometers transportleiding aan en werkten we aan meerdere compressorstations.